admin апр 24, 2014 0 Comments Posted in: Новини

В края на февруари се проведе Конференция на Държавните банкови надзорни органи на САЩ (CSBS) – членска организация на държавните банкови регулатори, която осъществява връзката с Конгреса. Те обявиха, че ще стартира нова работна група за разследване възникващите въпроси относно платежната система, включително теми, свързани с Bitcoin и другите цифрови валути. Към днешна дата, девет банкови държавни служители са се присъединили към работната група, включително Бенджамин Лоуски от Финансовата Служба на Ню Йорк.

Проучвателната мисия на организацията ще направи една от първите си стъпки на 16 май в Чикаго, Илинойс, когато ще се проведе публично изслушване по възникналите въпроси. Маргарет Лу, старши вицепрезидент и заместник-главен юрисконсулт на (CSBS), каза пред CoinDesk, че въпреки, че това ще бъде едно от първите действия на групата, това не означава, че не са били неактивни досега.

„Имаме доста планове и и проучването продължава.“

Изслушването ще бъде отворено за обществеността и за медиите, въпреки че конкретни говорители все още не са упоменати.

Напредъкът досега

По време на интервюто, Лу подчерта, че работната група CSBS разглежда широк спектър от теми в пространството на плащанията, а не просто цифровите валути. Все още се провеждат научни изследвания и все още не са идентифицирани конкретни заключения в сферата на цифровата валута.

„Изслушванията ще бъдат една образователна възможност да се научи повече за всички новости в плащанията.“

Дългосрочно CSBS се надява да развива образователни и обучителни ресурси, свързани с нови платежни механизми и Лу намекна, че може дори да обсъдят координирани подходи към държавно регулиране, ако е необходимо. Дори и да се обяви по-късно изявлението относно Bitcoin индустрията би могло да помогне на законодателството в САЩ, което ограничава разходите за стартиране на нов бизнес.

Поддържаща роля

Членове на групата включват държавни служители, отговорни за регулирането на банковия сектор в техните държави, обаче, тя не разполага с правомощия по отношение вземането на решения. Лу поясни, че всеки регулатор работи под ръководството на техните държавни закони.

„Ние ги подкрепяме чрез усилия като това изслушване, но те обосновават своите собствени решения по силата на държавните си закони и регулации.“

Повече за изслушването може да се прочете на CSBS website.

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>