admin яну 30, 2014 0 Comments Posted in: Услуги

Какво е Биткойн

Кой е създателят на Биткойн? По официални данни създателят на Биткойн е  японски програмист на име Сатоши Накамото. Реално този човек никога не се е представял публично и вероятно крие истинската си самоличност поради  естеството на проекта, който е създал. В момента Биткойн системата се обслужва от постоянно разширяваща се общност от потребители по цял свят. За да промени  всеобхватната банкова система той не се бори срещу нея, той създава по-добра  такава. Свидетели сме на революция подобна на интернет в началото на 80те  години. Биткойн е първата по рода си дигитална валута, която притежава  качества липсващи при всички останали валути познати на човечеството до сега.

Най-важните от тези свойства са:

Липса на централна институция или орган, който да я контролира или обслужва. Цената се определя единствено от търсенето и предлагането.

Работи на принципа peer-to-peer (р2р), както торентите. Т.Е. всички транзакции се извършват между самите участници без посредничество от трета страна. По този начин транзакциите се извършват много бързо и без допълнителни разходи.

Анонимност. Благодарение на p2p принципа, идентифицирането на участниците в Биткойн системата е много трудно.

Сигурност. Това е едно от най-важните й свойства. Биткойн транзакциите са напълно сигурни и необратими, като цялото функциониране се базира на сложни криптографски алгоритми, което е и същността на Биткойн.

Производство и самоконтрол. Интересна характеристика на валутата е и, че всеки може да я произвежда самостоятелно. Това става като се използва изчислителна мощ, която пък от своя страна е необходима за функционирането на системата. Всеки който се включи в „производството“ бива възнаграждаван с биткойни.

Благодарение на тези си качества Биткойн има потенциала да промени света на парите, и с всеки изминал ден добива все по-голяма популярност по целия свят.

Как да ползвам Биткойн?

За целта трябва да имате инсталиран Биткойн клиент – софтуера който представлява вашият Биткойн портфейл. Достъпен е безплатно на официалния сайт http://bitcoin.org. Това е софтуер с отворен код и освен че свободно може да се ползва от всеки е и напълно прозрачен по отношение на своя принцип на  работа. Всеки, който е достатъчно запознат, може да види кода му и да разбере  как точно работи.

Предимства на Биткойн
Бързина

Бързина на транзакциите. Замисляли сте се колко сложно е всъщност да разполагате с парите си? Да предположим, че искате да изпратите пари на някой.
Колко ще ви струва това и колко хора ще разберат за този трансфер? Какво ще трябва да направи получателя, за да разполага с цялата сума, която сте изпратили? Ключовите думи тук ще за банки, такси, време, и следователно - нерви.
Биткойн е първата система, която предлага необратимо прехвърляне на неограничена стойност до всяка точна на света без начисляване на такси, като  времето за получаване и възможността за ползването на цялата изпратена сума е  около един час.

Универсалност
Биткойн е универсален. Валута без граници! Биткойн вече може да се използва  за закупуването на огромно разнообразие на стоки и услуги. Разплащането с  биткойни става все по-популярно. Броят на бизнесите и потребителите, които  приемат биткойни ще продължава да расте.

Какво предлагаме ние?

Ние не сме борса и не определяме цената на койните. Тя се формира от големите  борси, функциониращи на международно ниво. Към актуалната цена ние  прибавяме съвсем малка надценка, която ни е необходима, за да функционираме.

Основната ни цел

Основната цел на сайта е да предостави най-удобния, лесен, бърз и сигурен  начин за покупко-продажба на биткойни. С нас можете да получите койните си до минути..

Как се използва сайта?

Всичко, което трябва да направите е да направите заявка чрез профила си  в нашия уебсайт. Там ще можете да изберете най-удобния за Вас начин на плащане, като в момента предлагаме заплащане по банков път, чрез ePay или в кеш. В момента в който получим общата сума, спомената в заявката Ви, ние Ви изпращаме биткойните на адреса, който сте ни предоставили. Минималната сума, която можете да закупите е 0.1 биткойна.

С каква наличност разполагаме?

Опитваме се да разполагаме с биткойни по всяко време. Във всеки случай, в момента, в който попълвате Вашата заявка системата автоматично ще ви осведоми  относно актуалната ни наличност. Дори и да не разполагаме с койните, които са Ви  нужни, ще направим всичко възможно, за да ви ги доставим в най-кратки срокове
- свържете се с нас като използвате формата за заявка или позвънете на телефон 0894682085

Защитен ли е сайта?

Да сайта е защитен на най-високо ниво. На него не се съхранява никаква информация, пари или биткойни. Заявките се извършват като койни се разменят по канали, напълно отделени от сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>