admin юни 25, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Обсъждането в California относно законопроект „Bill 129“, който би признал цифровите валути като „законни пари“ в американския щат, сега ще се насочи към бюрото на губернатора на Калифорния – Джери Браун, където ще се изисква окончателното одобрение да се превърне в закон.
Новината идва само няколко седмици, след като AB-129 е внесен от Комитета на Финансовите Институции на Калифорния, преминавайки гласуване със седем към едно.
AB-129 с автор Роджър Дикинсън, ще признае цифрови валути – заедно с множество други форми на стойност включително точки и купони – като законни алтернативи на американския долар.
Дикинсън наскоро коментира, че законът е предназначен преди всичко за да се предостави на потребителите на Калифорния възможността да продължат да използват различни общи методи за плащане, както и за отстраняване на санкции при отчитането на тяхното използване.
Той обясни:
„В ерата на развиващите се методи за плащане – от Amazon Монети до Starbucks Stars – не е практично да се игнорира нарастващото използване на паричните алтернативи. Този законопроект е предназначена за „фината настройка“ на действащото законодателство за справяне с платежните навици на калифорнийците „в мобилните и цифровите полета.“
Пътят на закона
AB-129 първа привлича вниманието на общността на цифровата валута през февруари, когато беше съобщено, че законопроектът е преминал през обсъждане, с което се достига точката на средата на пътя на превръщането му в активен закон.
По това време, представители на Комитета на Банковите и Финансовите Институции към Сената на Калифорния казаха пред CoinDesk, че AB-129 е необходимо да премине през три етапа в Сената преди да достигне до бюрото на губернатора. Първо да бъде одобрен от сенатската комисия по политика, Сената Fiscal комитет, и най-накрая на Сената.
Засега е постигнато одобрение в Сената и народното събрание. Управител Браун ще има последната дума по въпроса дали законопроектът ще се превърне в закон.
Bitcoin в Калифорния
Новината ще бъде добре дошла за цифрово- валутната общност. Като се счита, че Калифорния продължава да бъде „разсадник“ на Bitcoin дейности.
Наскоро проведен статистически анализ от CoinDesk посочи, че 40% от Bitcoin професионалистите са на територията на Калифорния.

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>