admin май 7, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Дигиталната валута привлича някои от най-умните хора наоколо, казва той. Сериозни таланти, включително някои от най-ярките програмистите на планетата. Освен това, има много умни пари, вливащи се в цифровата валута, допълни той.

 

Човешки и финансов капитал

 

Новограц твърди, че има около 30 000 индивидуални програмисти, работещи в сферата на Bitcoin, което е много като се има предвид големината на тази ниша.

В интервюто, Новограц обясни защо той е заинтригуван от човешкия капитал страна на Bitcoin:

 

„Така че към общността на отворения код  има вливане на огромен умствен потенциал, да не говорим за капиталите, … има много умни пари, които се насочват натам. Никога не съм виждал по-малък проект с толкова много човешки капитал, навлизащ в него, така че съм готов да се обзаложа дори само заради това.“

 

Когато го попитали дали Bitcoin може да изчезне, Новограц заяви, че основната концепция в крайна сметка ще доведе до децентрализация на финансите.

 

Той твърди, че новите понятия като peer-to-peer ще се появят и, че банките вече се чувстват застрашени, тъй като подобни концепции вече са предприети и от други индустрии.

 

„Интернет създаде големи играчи и мисля, че Bitcoin е само една от заплахите, които идват срещу финансовата индустрия „, каза Новограц.

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>