admin апр 25, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Много неща се случиха след като CoinDesk пусна своя първи доклад за състоянието на Bitcoin по-рано тази година и днес се публикува актуална информация с последните данни и анализи. Изумителен е успеха на първия доклад, след който имаше над 110 000 мнения по SlideShare. Новият доклад се фокусира върху данни и събития за първото тримесечие на 2014 г.

 

Инвестирането на рисков капитал се покачва

 

Най-значимото след последния доклад е нарастващата сума на рискови капитали, които са били инвестирани в Bitcoin стартиращи компании. Досега тази година сме свидетели на общо $ 64,2 милиона инвестирани, с Xapo, Circle и OKCoin.

 

Рисковите капиталисти като Marc Andreessen сравняват Bitcoin в сегашния си етап на развитие с развитието на Интернет около 1993. Нарастването за 2014. за публично оповестени VC инвестиции в нововъзникващите Bitcoin е малко над 200 милиона долара. Това означава удвояване на инвестициите в Bitcoin стартиращи компании в сравнение с 2013 г. Това предвещава благоприятна среда за перспективите на отрасъла.

 

Bitcoin търговия продължава да се разширява

 

CoinDesk сега оценява, че около 60 000 търговци по целия свят приемат Bitcoin. През 2014 г. е нараснало и приемането на Bitcoin от големите марки, включително Zynga, Square. Дори e-Bay добави категория „виртуална валута“ на своите сайтове в САЩ и Великобритания. В света, има около 4000 обекта, където Bitcoin могат да бъдат използвани.

 

Развиващите се белези на индустриална консолидация

 

Една тема, спомената по-рано в Bitcoin доклада, беше нововъзникващите признаци на консолидация в Bitcoin промишлеността, а наскоро видяхме още едно доказателство за тази тенденция.

Например, през последните месеци обемите на борсите са се концентрирали  в по-големите борси. Видяхме също възхода на това, което ние наричаме „универсален“ Bitcoin бизнес модел.

 

Тази универсалност на модела ще се възприема от всяка Bitcoin компания, която има за цел да приюти множеството компоненти от веригата на Bitcoin (т.е.: портфейли, обмен и плащания) под един покрив. Примерите тук включват Coinbase, Circle и Coinplug. Тези компании се стремят да установят надеждни сделки и удобно обслужване на едно гише за всички Bitcoin нужди на своите клиенти.

 

Поглед в бъдещето

 

Нашето намерение е да се публикува нов доклад за състоянието на Bitcoin за всяко тримесечие и ние силно приветстваме Вашата обратна връзка и идеите Ви за това как можем да направим по-добре фиункционираща тази система.

 

Точно сега е важна именно информацията за работата на индустрията – колко общо Bitcoin търговия се осъществява, или колко хора използват Bitcoin банкомати, и колко често. Това е в интерес на всяка Bitcoin компанията, за да помогне на широката общественост да повярва в Bitcoin.

 

CoinDesk има за цел да работи с Bitcoin индустрия върху разработването на допълнителни публично достъпни данни. CoinDesk благодари на читателите, които му помагат да е водещият световен източник на Bitcoin новини, анализи и перспективи.

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>