admin ное 13, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Bitcoin предприемач и „biohacking“ ентусиаст е открил невероятно място за съхранение на цифровата валута – под кожата си.

Martijn Wismeijer, известен също като „г-н Bitcoin“, e имал два NFC(near-field communication) чипа, инжектирани в задната част на ръцете си по време на biohacking събитие, организирано от Permanent Beta миналата седмица.

Говорейки за CoinDesk, Wismeijer каза, че до сега той е експериментирал със  съхраняване на litecoin, darkcoin, dogecoin и Bitcoin на малки устройства, които могат да съдържат до 888 байта данни всеки.

Въпреки, че тези тестове са успешни, Wismeijer няма да използва имплантите като дългосрочен офлайн портфейл за неговите криптовалути. Това е така, защото медийното отрязаване, което  е получил, вероятно ще застраши тяхната сигурност.

NFCmaxresdefault

„Уау“ ефект

След като се натъкна на Bitcoin през ноември 2010 г., Wismeijer каза, че е останал очарован от blockchain. „Това ми даде същия“ уау „ефект, както в световен мащаб, интернет в началото на 90-те години“, добави той.

Съхраняването на валута в тялото си е просто още един експеримент за Wismeijer, макар и екстремен. Уебсайтът DangerousThings предупреждава,че  все още не е разрешено за масова употреба.

За импланта

Самият имплант е малка стъклена капсула с размери 2x12mm, която съдържа етикет за идентификация на радио честота (RFID) – интелигентен, програмируем баркод исторически свързан с проследяване на домашни любимци и продукти на дребно.

„Не е необходимо зареждане и няма токсични батерии вътре. На чипа може да се запише около 100 000 пъти преди да трябва да се смени, така че на теория трябва да е за цял живот,“ каза Wismeijer.Съхраняването на cryptocurrency на устройството е относително безболезнен процес .

Бъдещите приложения

Въпреки, че функционалността на импланта в момента е ограничен от количеството на данните, които могат да съхраняват, на хоризонта се очертават по-големи и по-добри подобрения.

„Срещнах се с Amal Graafstra, инженерът зад този biohacking импланта и той работи по вълнуващи нови модели с повече памет, но те ще бъдат по-големи и по-трудно ще се инсталират, тъй като най-вероятно ще трябва да се разгънат под кожата, а не просто да се инжектират, „каза той.

В област като тази, специалистите, експериментиращи с технологията са малко. Въпреки това, Wismeijer прогнозира, че в момента има около 3000 души с имплант като неговия.

Нови приложения все още се откриват  ,  включително и тези, които вече се отрази в ден- за -ден от  живота на Wismeijer . Например, предприемач планира да тества своите NFC чипове за безжично заключване на вратите на дома си и като копче за изключване на будилника.

„Аз съм в реалния свят и го използвам днес, моите телефони и таблети всички са съвместими (само за Android, съжалявам IOS потребители) и са били през последните две години“, каза той, като добави: „Лично аз чувствам, че чрез подпомагане на biohacking технологиите можем да научим какво работи и какво не. “

Източник:coindesk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>