admin ное 7, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Bitcoin минно съоръжение в Тайланд е било унищожено от масивен пожар тази седмица.

Фермата е била управляван от Cowboyminers и разчита предимно на Spondoolies-Tech и Innosilicon хардуер, с някои допълнителни миньори от BitFury и Gridseed.

Cowboyminers е създадена от европейци, живеещи в Банкок, които се опитват да поддържат нисък профил, но в същото време работят със сравнително обширна минна операция.

Съобщава се, че пожарът започва през нощта в сряда, когато само двама души са в фермата. местните медии съобщават, че пожарът бушува извън контрол в продължение на повече от 30 минути и няма пострадали, но щетите са големи.

24

1

 53

Spondoolies-Tech потвърди, че голяма част от хардуер, използван в съоръжението е с произход от тях.Главният изпълнителен директор на производителя, Guy Corem, казва за CoinDesk, че той е посетил обекта в края на юни, когато е имало около 1000 Dragon миньори и около 100 Spondoolies-Tech миньори.Corem казва още, че съоръжението е било разширено малко след посещението му със стотици Spondoolies-Tech SP30 миньори. То е оперирало в продължение на повече от два месеца без инциденти и техническите данни показва, че се е охлаждало правилно.

Няма официална информация за стойността на щетите, понесени от съоръжението. Смята се, че във фермата са се помещавали повече от 2000 миньори, когато е започнал пожарът, а около $ 2 млн струват само миньорите от Spondoolies-Tech.

Corem отхвърли твърденията, че миньорите не са били правилно инсталирани, което потвърждава, че охлаждането не е проблем.

Причината за пожара остава неясна  местните медии предполагат, че може да е било просто късо съединение.Палеж е другата възможност, която не е изключена.

Източник: coindesk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>