admin окт 29, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Картина, изобразяваща Bitcoin създател Satoshi Nakamoto е продадена за 35 BTC (приблизително € 10 000) в най-новата Вътрешнa Bitcoins конференция и изложение в Израел.

Наречена „Окото на Бог“,работата е създаденa от местен художник Xania Dorfmanи купен от Yoshi Goto, минен експерт, нает от Bitcoin ASIC и разработчик на Bitmain . Goto получава първия си поглед на работата при създаването на своя щанд на двудневната конференция, която се проведе от 19-ти до 20 октомври и включва говорители като съоснователя на Ethereum – Vitalik Buterin и Bitcoin предприемача Peter Todd.

„Беше там, и това беше изкушаващо“, каза Goto. „Мислех си, ако не закупя картината, аз няма да имам право да направя копие или да я разпространявам. Мислех, че може би съм луд, но аз исках да се намеря начин да я използвам.“

Goto не е решил къде ще подслони самата картина, заявявайки, че тя може да намери дом в Денвър в офиса на компанията. Въпреки това, той подчерта, че той иска да се намери начин картината да се превърне в ресурс на Общността.
„Мисля си, че рисунката може да бъде добра реклама за Bitcoin, защото сега, когато ти кажат Bitcoin, единственото нещо,за което се сещаш е оранжавият Bitcoin знак“, каза Goto.

Goto добави, че той е преговорял с местните израелски Bitcoin групи, за да се определи дали може да се използва по някакъв начин от Общността.

okoto na bog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вдъхновението 

Говорейки за CoinDesk, Dorfman каза, че не е била запозната с технологията, преди да приеме назначението, проекта за конференцията, организирана от базираната в Израел Hashware- специалист в хардуера за добив.

Докато тя остава Bitcoin скептик, дори след като е научила повече, Dorfman каза, че тя е най-малко вдъхновена от провокативнота историята на все още анонимния създател на цифровата валута. По-специално, тя каза, че се радва на предизвикателството да се опита да визуализира Bitcoin поради своята виртуална и дигитална природа.
Dorfman заяви, че с образите на Земята и маската, тя иска да насочи вниманието към намирането на правилния начин да се визуализира Nakamoto.

В крайна сметка, тя решава да изобрази създателя като богоподобна фигура, поставяйки акцент върху фото-реалистични очите, един от художествените й специалитети.

„Той е най-голямата фигура там, можете да видите Земята и той е преди всичко това“, добави тя.

За Dorfman, картината също представлява първата стъпка за това, на което тя се надява – старт на кариерата си в изкуството.

Dorfman получава своята бакалавърска степен по изящни изкуства от академията за изкуства и дизайн на Израел през 2011 г.
„Много съм поласкана, че някой е готов да плати толкова много за моето изкуство“, казва Dorfman. „Нищо подобно не се е случвало с мен.“

Източник: coindesk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>