admin апр 23, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Стартира технология на MEVU – първият подходящ за носене Bitcoin портфейл, който проследява движението, за да се извършват плащания. По този начин ползвателите доказват, че притежават портфейл API Coinbase – и така лесно ще бъдат в състояние да изпратят Bitcoin само с едно движение на китката.

Апурв Мишра, главен изпълнителен директор и съосновател на MEVU, заяви, че такова носене на портфейла се използва за дребни разплащания, независимо дали са в БТК, altcoins или може би дори и нещо друго:

„Ако ние използваме Bitcoin или някаква друга валута и ако има възможност за моментално разплащане – мисля, че е това, което хората биха искали.“

Идеята дойде от засиления интерес към тези плащания, базирани в общността, които се захранват чрез софтуер като Dogetipbot.

Мишра и неговият екип смятат, че за микротрансакциите са подходящи за носене такива портфейли, за разлика от друга сума, по-голяма от $ 20, за които ще се изискват повече потвърждения от просто един жест. Дву-факторното удостоверяване с помощта на мобилен телефон във връзка с устройството MEVU биха могли да улеснят плащанията.

Технологията

Маншета MEVU е подобен по форма на биометрични портфейла Nymi, но използва усъвършенстван InvenSense сензор за движение. Сделките са предадени на мястото на продажбите (POS) устройство с помощта на Bluetooth Low Energy (BLE), което е често срещана безжична функция на много мобилни устройства днес.

Мишра казва:

„Чрез BLE, ние улавяме непосредствената близост и след това можете да използвате този жест за удостоверяване на сделката.“

Решението да се ползва BLE като дистанционен метод за Bitcoin сделки идва от разпространението на технологията на редица подобни устройства, според Мишра:

„Повечето I-pads които са точка на продажба-устройства действително използват BLE. Така че той може да бъде много интуитивен, без да е необходима допълнителна инфраструктура. “

Проблемите на Apple

Проблемът в момента, разбира се, е, че Apple не е приятелски настроен от идеята на Bitcoin портфейлите в своята IOS-екосистема.

Мишра заяви, че MEVU разработва версия на своя софтуер, който ще бъде съвместим с Android. Много Android устройства използват BLE, така че концепцията лесно ще се приеме от тази платформа, след като компанията има пълна готовност в рамките на няколко месеца.

Мишра каза:

„С Bitcoin, както знаем, има някои предизвикателства. Ние не може да доставим това приложение до App Store на Apple. Но аз си мисля, че демонстрирането на това , от което се нуждаем, е интересна насока. “

Наскоро, главния изпълнителен директор на PayPal – Дейвид Маркус оповести BLE като една основните идеи, които биха могли да променят плащания на дребно. Концепция MEVU е една реализация на бъдещите тенденции.

Най-добрият валута?

Дали Bitcoin е най-добрият отговор за микро-плащанията ? Истината е, че за задействането на MEVU е много лесно да се свържете с Bitcoin – портфейла API Coinbase, тъй като все още е трудно интегриране с други цифрови валути, като dogecoin, за лесен достъп до портфейл APIs. Освен това най-малко един милион хора разполагат с Bitcoin-портфейли, така че може да има пазар за технологията, която спомага за по-лесното им харчене.

За MEVU

MEVU се фокусира върху начините за улавяне на движение, за да се усъвършенства тази технология.

Мишра казва:

„Ние сме убедени, че тази технология, улавяща засичане чрез движение е толкова прецизна, че бихме могли да я използваме за редица приложения.“

Компанията също така заяви, че отваря своята Linux-базирани OS софтуерна платформа MEVU  за разработчиците – да я използват и за други приложения, базирани на жестове.

Предварителните поръчки за MEVU устройството ще започнат в рамките на един месец. Ранният достъп ALIVE OS за разработчиците в момента е възможен чрез интернет страницата на дружеството.

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>