admin апр 11, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Цената на Bitcoin се възстанови от ниското ниво – 380 $ на 11 април според новините, че Джоу Сяочуан – управителят на Народната банка на Китай (PBOC) –е изказал нови твърдения за Bitcoin.

Според докладите, по време Boao форум, Сяочуан предлага своето становище за зараждащата се технология, като каза, че Китай няма да се кандидатира за забрана на Bitcoin и другите цифрови валути изцяло.

 

Сяочуан каза:

 

„Не става дума за забрана на Bitcoin, тъй като.“

 

Сяочуан продължи изявленията си, предлагайки нова класификация на Bitcoin, и предполага, централната банка на Китай, може да обмисли как да се регулира Bitcoin.

 

Сяочуан заяви:

 

„Bitcoin е по-скоро вид търгува и колекционерски актив, като например пощенски марки, а не валута плащане.“

Цената на Bitcoin на CoinDesk (BPI) се увеличи рязко в след новините (покачване повече от 18% ) и достигна $420. Също така, цената на Bitcoin на CoinDesk CNY BPI нарасна с 12,9% – до 2630,70 йени, в сравнение с ¥ 2,329.99 при започването на деня.

 

Потвърждаващи доклади

 

Новини се появиха за пръв път около 7:00 GMT, с публикуването на доклад от страна на Китай Network Securities – източник за новини в реално време, а по-късно се появи отново в редица новинарски канали.

 

 

Източник: coindesk.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>