admin май 21, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Цената на Bitcoin (Bitcoin Price Index на (BPI)) се увеличи с повече от 10% към дата 20.05.2014 и достигна своя връх до връх от 494.16 щатски долара, в сравнение със започването на деня ($ 444.31). Увеличението на цените доведе стойността на Bitcoin до най-високата си точка от края на април до сега.
Цената на Bitcoin на китайската борса също достигна до ниво от 3041,89 йени, което при започването на деня беше 2769,04 йени. Това е първото значително движение на пазара от доста време насам. Дейността през деня може да се разглежда като още един знак, че цената на Bitcoin е с тенденция за покачване.
Новината е следствие от положителните коментари за тази индустрия, включително успешната конференция Bitcoin2014 в Амстердам.
Разговорите с известните фигури на тази конференция може да са помогнали за префокусиране на Общността към последствията от Bitcoin и потенциалното му въздействие върху глобалното финансово пространство .
Това се дължи и на информацията за стартиращи компании в областта, вливането на нови капитали, както и положителните коментари от страна на правителството на американските агенции.

Притесненията в Китай намаляват

Основен двигател на спада в цената на Bitcoin бяха негативните новини от Китай, които се считат за един от най-големите в сферата на цифровите валути.
Въпреки това, през последните седмици новините от там са все по-положителни,. Например, Global Summit Bitcoin Пекин се проведе, както беше планирано, въпреки отсъствието на по-големите борси. Събитието целеше увеличаване на общността на Bitcoin и информация за навлизащите компании на пазара.

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>