admin апр 16, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Цената на Bitcoin продължи възходящата си тенденция на CoinDesk USD/Bitcoin (Price Index (BPI)) вчера, достигайки приблизително $ 500. Цената се е увеличила приблизително с 43 щатски долара през деня ( от ниското ниво от $ 452.17 до високо от $ 514.72).

На неотдавнашното събрание на Народната банка на Китай (PBOC) се коментираше, че на 15 април (краен срок) уж ще се наложи забрана на търговията с Bitcoin, но затваряне или други нежелани действия срещу големите борси не бяха предприети.

През последните седмици редица китайски борси съобщиха, че банковите им доставчици са получили известие, че PBOC ще наложат насоки, в които се подчертава, че е по-добре да се разгграничи подкрепяната от държавата финансова система от зараждащата се Bitcoin индустрия.

В отговор на тази заплаха се предприеха затваряния на сметки според докладвания от BTCTrade, BTC100 и Huobi, както и от други борси.

Цената достигна ниво от $ 380 на 11 април, но сега след потвърждението на директора Сяочуан, че PBOC не е имала намерение да забрани Bitcoin се очаква възходяща тенденция в цената на виртуалната валута.

Тъй като до голяма степен спада на цената на Bitcoin бе подтикната от страховете, свързани с регулирането в Китай и затова сега се счита, че липсата на крайни действия от страна на PBOC ще бъде основния мотив за увеличението и.

Очакваната промяна в бе съобщена за първи път от китайския финансов новинарски сайт Caixin през март, но към днешна дата, няма документи, потвърждаващи със сигурност, че Банката е предприела каквито и да било по-конкретни действия.

Големите китайски борси като Huobi и OKCoin, обаче, проучват всякакви възможности, така че ако PBOC предприеме действия срещу техните услуги ще са готови дори да задействат операции в чужбина, ако е необходимо.

Все пак трябва да се отбележи, че PBOC все още предстои да потвърди или да отрече евентуални допълнителни действия срещу борсите, което означава, че не се знае точно какво бъдеще може да има за Bitcoin бизнеса в страната.

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>