admin апр 22, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Базирания в Калифорния „Ускорител” – 500 Startups обяви, че ще финансира пет Bitcoin компании в последната си партида от 30-те стартиращи компании (през последните 4 месеца) с по 100 хиляди щатски долара за всяка.

Шон Пърсивал, който ръководи дейноста на инкубатора за тази партида, казва, че финансирането ще позволи на стартиращите Bitcoin компании да се фокусират върху продукта:

„$ 100,000 за тези компании ще им позволи да извървят дълъг път. За някои от тях се предвижда да са една година на „пистата”, без да се налага допълнително набиране на средства и те наистина и те наистина ще могат да се докажат. “

Изграждане Bitcoin бизнеса

В допълнение към финансирането на Bitcoin компании в програмата 500 Startups те ще получат и наставничество от експерти в областта на Bitcoin индустрията.

„Искаме да се привлекат в програмата лидери в Bitcoin областта, които могат да помогнат да се намерят правилните инвеститори,“ каза Пърсивал „, защото те не са много.“

Той смята, че Silicon Valley има само шепа инвеститори, заинтересовани с Bitcoin – дейностите и пазара все още не е много голям:

„Осиновяването на потребители е много ниско точно сега и не се разраства със скоростта, от която се нуждае.“

500 Startups е известна с това, че обхваща маркетинга и дистрибуцията, за да изгради своите компании. Фон Пърсивал е специалист в областта на маркетинга, така че със своя опит ще съдейства на тези предприятия, за да растат.

Специалистите

Друга причина, поради която 500 Startups е толкова щедра е защото разбира колко големи са разходите за наемане на специалисти-разработчици в Северна Калифорния.

„В повечето случаи, те трябва да наемат специалисти. А специалистите са скъпи. Това не са просто случайни хора, опитвайки се да я накара да заработи. “

Следващия месец Technology Accelerator ще  проведе семинар за професионална реализация и Пърсивал смята, че това е един от начините за намиране на таланти в областта. „Някои от тях ще присъстват на това“, каза той.

Bitcoin ускорители

В момента има три други Silicon Valley – ускорителни програми, които са в инкубационен период. Насърчаване на рисков капитал е било необходимо най-вече за Bitcoin- нововъзникващите компании.

Technology Center в Сънивейл е също приема Bitcoin стартиращи компании. CrossCoin Ventures в центъра на Сан Франциско – също търсят да попълнят своето пространство с компании, занимаващи се с виртуална валута.

Пърсивал казва, че инкубатор – екосистемите, които съществуват днес са колегиални по своя характер; ускорителите искат всички да разберат, че за това е необходимо група, която да помага при изграждането на цялата крипто-валутна индустрия:

„Всички ускорителите са в една симбиоза. Ние всички сме заедно в това точно сега и имаме много работа за вършене. “

Фирми

Петте Bitcoin компании в 500 Startups програма включват:

* GoGoCoin – продава Bitcoin по форма gift-карта, за да се осигури лесен начин за потребителите да получат първия си Bitcoin.

* Bonifide.io – работеща на база на анонимни оценки на сделките за изграждане на положителна репутация.

* Coinalytics – събиране данни в реално време за потребителите, чрез информационни анализи и новини.

* Neuroware – портфейла HTML5, частни ключове за съхраняване на информация, използвайки разпределени детерминирани компоненти.

* Monetsu – фокусиране върху приемането и обработка на плащания.

Bitcoin е основната дейност за всяка една от тези компании. Altcoins не са на етап за стартиране. Според Пърсивал:

„Аз съм на мнение най-вече да се фокусираме върху Bitcoin. Аз се интересувам и от някои от другите предизвикателства, които се случват, на altcoins. Но всички компании са фокусирани върху Bitcoin. “

 

Източник: coindesk.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>