admin май 8, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Avalara днес добави Bitcoin – модул в съответствие с AvaTax данъчното облагане.

Компанията е един от водещите доставчици на облак-базирани решения за привеждане в съответствие относно данъците, фокусирани върху данъка от продажбите и други транзакционни такси.

Тя е първият и единствен доставчик на услуги да предлагащи Bitcoin функционалност в платформа за спазване на данъчното законодателство. Avalara се надява, че добавянето на Bitcoin ще позволи на търговците на дребно с цифрови валутни процесори и портфейлни услуги да изчисляват данъка върху продажбите и данъка върху добавената стойност (ДДС) в реално време.

Старши директорът на  Avalara Webb Stevens заяви, че компанията има опит при проучване и решаване на „лепкави“ въпроси от самото начало. Той допълни:

 

 

„Дали това е подготовката на търговците за бързо справяне с формирането на данъка върху продажбите или помага на предприятия, ръководени изцяло от Bitcoin, Avalara работи усилено. Способността да обработва данък върху продажбите за Bitcoin-сделките е една от необходимите стъпки, за да подкрепят Bitcoin и да задвижат подобни бизнес модели – това е поредния пример от нашата политика да мислим напред“. Мотивите на Avalara: Bitcoin е все по-популярен през последните месеци и другите технологии също трябва да се развиват, за да се справят с Bitcoin-сделките.

Avalara посочва, че търговците са привлечени от Bitcoin, тъй като има потенциал да се намали или напълно да се премахнат таксите за обмяна на валута, такси за кредитни карти и т.н. Един от проблемите, пред които са изправени търговците, желаещи да се занимават с Bitcoin е спазването на законодателството. Регулаторната неяснота доведе до правен вакуум и възникнаха много данъчни въпроси.

 

В някои юрисдикции елементарния на прив поглед акт на формиране и деклариране на данъка върху продажбите или ДДС може да се окаже проблем за търговците, които се занимават с Bitcoin-сделки. Stevens добави:

 

„С големия брой транзакции на ден е много важно да се получат точни данни, които да отговарят на изискванията на данъчните ставки при продажбите за всяка транзакция.“

„Avalara възнамерява да прави нововъведения при обработката на криптовалутите, които да спомагат за точното спазване на данъчните изисквания по въпросите за виртуални стоки, цифрови услуги и сделки през мобилни устройства.“

 

По същество, Avalara се опитва да се включи в нововъзникващата ниша, която дори не е съществувала няколко години назад.

 

Все по-голям брой търговци работят с Bitcoin-плащания и много от тях се нуждаят от „утвърден играч”, за да се справят с всички въпроси при спазването на данъчното законодателство, които могат да възникнат.

 

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>