admin май 14, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Bitcoin-посолство стартира в столицата на Полша – Варшава на 12 май с цел насърчаване на цифровата валута в страната и насърчаването на иновациите.

Разположен точно в центъра на града, на посолството е съвсем близо до Варшавската фондова борса и централната банка на Полша – две от най-мощните финансови институции в полската икономика. Помещават се в новопостроени съвременни офис. На една от стените виси троен часовник, показващ местното време в три града: Монреал, Тел Авив и Варшава.

 

„Това са първите три града в света, където са открити Bitcoin посолства“, обясни Piotr Hetzig – главен изпълнителен директор на Bitcoin Посолство Варшава и добави:

„Нашето посолство Bitcoin е първата по рода си институция в Европа и това е в резултат на бързо развиващата Bitcoin-сцена в Полша.“

Първото Bitcoin посолство в Европа

 

Според оценките на Krzysztof Piech- икономист, Bitcoin-изследовател и преподавател във Варшавското училище по икономика (SGH), Полша е 10-та в световен мащаб  според брой базирани Bitcoin миньори.

Така че, в определени кръгове, Bitcoin със сигурност е процъфтяващ. Въпреки това, населението като цяло все още не е достатъчно информирано за предимствата на цифровите валути.

 

Запитан за причините за стартирането на посолството, Piotr Hetzig каза, че целта е да се създаде място за среща на двете групи Bitcoin-ентусиасти – и тези, които са чували за cryptocurrency, но и тези, които искат да разберат повече за Bitcoin, преди да обмислят възможността инвестиции.

„Много хора, особено по-младите, прочитат за Bitcoin онлайн, но ние искаме да достигнем и до тези, които са свикнали с по-традиционните форми на информация и търговия,“. Ние разбираме това, и ще се радваме да отговорим на всички възможни въпроси, свързани с Bitcoin.“

 

Bitcoin услуги

 

За тези, които вече участват в добива на цифрова валута и търговия, посолството ще предлага широка гама от услуги.

 

„Ние ще се проведем обучения, срещи и различни дейности за местната Bitcoin-общност. Също така, ние ще предлагаме и хардуер за Bitcoin добив, за тези, които искат да осъвременят своите съоръжения, „каза Hetzig.

Една от най-важните мисии на инициативата е да се насърчи повишаване на доверието в цифровата валута, каза той:

 

„Ние искаме да бъдем домакин на открит и честен разговор относно Bitcoin.“

 

Bitcoin-посолството също е в преговори с един от водещите производители на Bitcoin банкомати. Ако всичко върви по план, Варшава скоро ще бъде домакин на първата машина от този вид на полския пазар.

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>