admin май 8, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Никой не обича да плаща сметки, но възможността да се плаща с цифрова валута може и да спомогне да плащаме с удоволствие. По-рано тази година, CoinDesk съобщи за стартирането на Bylls – услуга, базирана в Канада, която позволява на потребителите да си плащат сметките си в Bitcoin на повече от 6000 организации, включително на правителството. Това предложение е едно от първите в света. Сега, нови услуги се появяват по целия свят, които позволяват да се плаща за всичко, от основни комунални услуги до данъци чрез Bitcoin. Подобно на всички системи за плащане всяка организация трябва да разработи своя собствена Bitcoin-инфраструктура за плащане. Различните системи на разположение сега са с различна степен на полезност, от сметки на кредитни карти до данъци.

 

„Всекидневна на Satoshi”, Австралия

Базираната в Австралия услуга, наречена Living Room на Satoshi (LRoS), сега предлага да извършва плащания в Bitcoin чрез BPAY-мрежата на страната без никакви разходи. BPAY е универсален законопроект-платежна система в Австралия, която позволява на хората да плащат по телефон или онлайн, чрез въвеждане не два цифрови кода. Почти всяка по-голяма организация използва системата, включително федерални и щатски правителства и компании за кредитни карти. За да използват Living Room на Satoshi, потребителите е неоходимо да въвеждат BPAY – референтни кодове и сумата, а сайтът генерира Bitcoin адрес / QR. BPAY ще издава разписка в рамките на 30 минути.

Съосновател Даниел Алексиус е разработчик от дълго време и предприемач, работил преди това в компания за електронна търговия за експорт на живи аквариумни риби по пощата. Той казва:

 

„Няма такси за използване на LRoS. И ние не правим никакви пари на обменния курс. В идеалния случай, Living Room на Satoshi винаги ще бъде безплатна услуга за потребителите. Как е възможно това? Защото това е нашия план.“

 

Планът е да се помогне за изграждане на Bitcoin икономиката в Австралия и виждането на Алексиус е да се предлага „Pay с Bitcoin“ като опция за разплащане, с QR кодове. Плащане на сметки с Bitcoin чрез BPAY е неговото предложение за извършване на такива плащания ежедневно, както и представянето на голяма база от потребители като бизнес в бъдеще. Стартирала през 1997 г., BPAY е първата в света система за „единно плащане на комунални услуги приета през банковата система“, според неговия уебсайт. От 2002 г. тя също така е предложила BPAY View, която доставя сметки по електронен път до онлайн банкови сайтове, които даващи възможност за плащане директно от сметки. През финансовата 2012-13 година, BPAY обработват 265 млрд. USD.

 

Компания Quantified, Сингапур

 

Подобно на Living Room на Satoshi, базираната в Сингапур Quantified също позволява достъп до множество компании и услуги, включително правителството, което означава, жителите могат да плащат данъци и други държавни такси с Bitcoin. Компанията, която стартира през март, предлага редица услуги за обмен на Bitcoin като плащането на сметки е една от тях. Един от неговите основатели, финландски предприемач Ville Oehman, сравнява услугата с използването на дебитна карта, за да се плаща в чужда валута: те получават сумата в тяхната местна валута и никога не е ясно каква валута е била използвана по време на първоначалното плащане. По същия начин – Bitcoini се обменя и сумата се прехвърля на получателя в сингапурски долари.

Въвеждат се на данните от сметката в онлайн формуляр Системата Quantified генерира имейл с Bitcoin адрес и QR код, чрез който потребителят просто плаща и след това чака за емайл потвърждение, след като операцията е била обработена.

Bitcoin стойностите се пресмятат по курс на местната борса itBit.

 

enBitcoins, Аржентина

 

Стартирала през декември по време на „бума” в цената на Bitcoin, базираната в Аржентина enBitcoins е продукт на бивши интернет предприемачи, които сега са се фокусирани предимно върху Bitcoin пространство.

Основател е Matías Алехо Garcia. Идеята възниква от трудността пред разработчиците в осигуряването на Bitcoin в Аржентина, но бързо се добива популярност благодарение на първичен случай на потребителска употреба, заяви Гарсия, като добави:

„Това беше просто един експеримент, тя е нещо, което ние реализирахме за около седмица. Ние бяхме топло посрещнати от Bitcoin общността в Аржентина. Потребителите ни довериха техните монети.“

 

Днес, enBitcoins оперира с помощта на трима партньори, които провеждат безплатни платежни законоустановени услуги. В бъдеще, казва Гарсия enBitcoins може да се занимава директно с основните доставчици на комунални услуги, така че те могат да печелят толкова, колкото традиционните посредници на платежни услуги. Въпреки това, тези планове са все още в начален стадий.

Garcia показва, че enBitcoins все още е страничен проект за отбора, повечето от които се присъединиха към BitPay когато тя отвори нов офис в Аржентина в началото на 2014 година.

 

Pademobile, Mexico

 

Pademobile е международен дигитален портфейл – услуга, която приема Bitcoin и има обекти в Испания и Мексико. Нейното IOS – приложение, позволява на потребителите в Мексико, за да плащат с Bitcoin за услуги като електричество, газ, телефон, кабелна телевизия и редица други.

 

TuKarCash, Индонезия

 

TuKarCash е платформа за плащане в Индонезия, която предлага различни платежни услуги, включително: Western Union, банков превод, PerfectMoney, EgoPay, пари в брой, и Bitcoin. След като парите са в сметката, потребителите могат да плащат сметки за комунални услуги, включително телефон / интернет, вода и електричество.

 

Он-лайн обмен Bahtcoin, Тайланд

 

Потребителите могат да използват сайта, за да плащат сметки за стационарни и мобилни телефони, интернет услуги и кабелна телевизия, както и електрификация, чрез подаване на информация за фактуриране чрез онлайн форма и получаване на код за плащане. Има дори и една езикова гимназия в списъка с обекти, на които може да се плати през ртази система.

 

 

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>