admin май 27, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Базираната в Сан Франциско QuickCoin планира да предоставя Bitcoin за масите чрез своя уеб базиран „социален портфейл“, който позволява свързаните потребителите лесно да изпращат и получават Bitcoin чрез прост интерфейс.
Marshall Hayner, съосновател на компанията, заяви, че целта за QuickCoin е да се премахне сложността на Bitcoin за потребителите:
„Ако обикновените хора ще приемат Bitcoin, те трябва да бъдат в състояние да го използват без да се чувстват сякаш извършват по-сложен процес.“

Улеснения

QuickCoin има прост интерфейс, който ясно е оптимизиран за използване в мобилни устройства, с „Изпращане на Bitcoin“, „Получаване на Bitcoin“, „Изход“ и „Unlink Account“ – това са единствените наличните функции.
Стойността на портфейла се показва и във Fiat валута, и като стойност в „битове“, за да направят въвеждането на Bitcoin лесно дори за неопитни потребители и да помага на хората да получат без препятствия относително висока цена на Bitcoin.

„Често съм чувал“ Аз не мога да се занимавам с Bitcoin, защото е твърде скъпо „, а всъщност реалността е, че Bitcoin е разделен на много малки количества“, каза Hayner.

Най-малката единица Bitcoin е 0.00000001 от Bitcoin – единица, известна като „Satoshi“. Малка стойност, но лесно управляема. Това е около $ 0,00058 при днешната цена, така че 1000 бита ще са 58 цента.

Как работи услугата

Потребители на „социалните портфейли” трябва да подпишат услугата, използвайки своите Facebook профили. Заявлението след това създава списък с контакти от Facebook приятели, на които потребителят може да изпрати Bitcoin – дори ако те не са се регистрирали за услугата.

За да добавят средства в портфейла си QuickCoin потребителите могат да кликнат на опцията „Получаване на Bitcoin“, което води до един QR-код, съдържащ ключа за портфейла. Средствата могат да се изпращат на външен портфейл чрез опцията „Изпрати Bitcoin“.

Когато Bitcoin е изпратен на Facebook контакти, в графата на приемащите се появява уведомлението и ги уведомява, че са получили средствата.

Hayner казва:
„Социалния Wallet на QuickCoin е първият ни продукт. Facebook е само началото, ние имаме планове и за други невероятни възможности и партньорства в идните месеци. “
Bitcoin – технологията е все още в ранен стадий и затова достигането на Bitcoin в ръцете на колкото е възможно повече хора ще и помогне да напредва.

Ето защо основателите на QuickCoin държат портфейла във възможно най-опростен вариант, вярвайки, че трябва да бъдат въведени дори аспекти на технологията, като например QR кодове само за потребители, ако това е абсолютно необходимо.

„Не всеки има време да направи задълбочено проучване за Bitcoin, преди да започне да го използва“, каза Hayner. „В действителност, повечето от хората, сърфиране в интернет днес не могат да ви кажат как работи DNS, същото се отнася и за Bitcoin.“

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>