admin май 7, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Базираният в Сан Франциско децентрализиран доставчик на платежна мрежа Ripple Labs обяви, че German Internet Direct Bank Fidor вече използва Ripple протокол като част от своята инфраструктура. С това Fidor се превърна в първата банка, която интегрира протокол на плащане Ripple, което позволява на клиентите незабавно да изпращат пари във всякаква валута и всякакви количества чрез продукти на банката за превод на пари на по-ниска цена. Този ход е значителен, тъй като това ще покаже как уникалния метод с отворен код за плащане може да се използва от банки, за да замени много от обикновените посредници в бранша. Така ще се разшири мрежата от техните контрагенти, както и клиенти.

Матиас Кронер, главен изпълнителен директор на Fidor Bank, се изказа за ползите от новото партньорство, като посочи:

„Ripple ни дава възможност за сигурно и незабавно изпращане на пари навсякъде по света, без допълнителни разходи и това ни осигурява предимство пред продуктите и отношенията, които предлагахме до днес.“

С този ход, клиентите на Fidor ще продължат да използват Банката и нейните продукти, по подобен начин, тъй като не се изисква да притежават отделни Ripple-сметки. Fidor предлага текущата си сметка Fidor-Смарт, продукт, който включва традиционната банкова сметка с Интернет плащания и банкови услуги.

От търговска гледна точка, Fidor също ще впрегне протокол Ripple и за вътрешно-банкови разплащания между германски банки и партньори в други страни, за да се намалят разходите, както и валутния риск. Той казва, че този ход ще има дългосрочна полза, което му позволява да си взаимодейства по-безпроблемно с други банки, използващи мрежата на Ripple.

Германската банка бе похвалена за своята насоченост към електронната търговия и мобилен интернет и открито показва своите усилия да разграничи предложенията си от традиционните банки.

Този ход може да се разглежда и като предимство за Ripple, която е взела по-различен подход при въвеждане на предимствата на Bitcoin-като технология за разплащане и преводи, обмен, изграждане на общност от програмисти, инвеститори и финансови компании, които се съсредоточават върху създаване на механизъм за валута-агностик.

Главния изпълнителен директор на Ripple Labs – Крис Ларсен смята, че този ход е важен за валидиране подхода на компанията му към плащания с отворен код:

„Като новатор и лидер в банковия сектор, Fidor използва Ripple за да определят нов стандарт за това, което може да представляват банките и как те могат да служат на своите клиенти.“

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>