admin ное 3, 2014 0 Comments Posted in: Новини

Немската банка Fidor и борсата за обмяна на цифрова валута Kraken се съюзяват за това, което двете компании твърдят, че ще бъде първата „специализираната банка за криптовалути“.

Платформата се очаква да влезе в първите етапи на развитие до края на тази година.

Базираната в Сан Франциско Kraken  съобщи , че ще бъде отговорен за технологичните аспекти на проекта, докато Fidor ще се справят с регулаторните такива и логистиката, черпейки от връзките си в по-широкия финансов сектор.

Matthias Kröner каза, че в крайна сметка, целта на партньорството е да се създаде „пазар“ за цифрови валутни услуги, който ще включва механизми за търговия, плащане и обмяна на валута.

Той продължи:

„Ние искаме да изградим регулиран и специализиран банков дом за предприемачи и клиенти на дребно, които са заинтригувани от идеята и визията на система за виртуална валута. Но това, ние не можем и няма да направим сами. “

Името

На официалния сайт на проекта, посетителите се приканват да гласуват за име за предложената cryptocurrency банка. Трите имена са: BICONDO, BYSE Bank и Cryptocurrency Bank.

Според сайта, на работна среща насрочена за 15-ти 16-ти декември ще се фокусират върху резултатите от гласуването. Семинарът ще се проведе в центаралата на Fidor в Мюнхен.

Партньори

Въпреки че много подробности около проекта остават неясни, двете компании вече активно търсят допълнителни партньори от банковия и технологичния сектор.

Kröner заяви, че банковият сектор има интерес да подкрепи  проекта, като добави:

„Това трябва да бъде в интерес на всички нас – да се създаде мрежа, която е толкова широка, колкото е възможно. Всички партньори ще бъдат акционери на тази платформа, което също означава, че ние  ще започнем с достатъчна група от партньори и акционери. “

Източник: coindesk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>